Leading Potentials quote

Accepteer je situatie en move on

Accepteer je situatie, dat kan echt, maar dan ook echt heel moeilijk zijn. Het is met enige regelmaat onderwerp tijdens de coachgesprekken met mijn cliënten, en het is niet altijd even makkelijk. En zelfs voor mij, ik die dit als punt van aandacht bij mijn cliënten naar voren breng, is dit nog altijd een dingetje.

En toen was daar COVID...

Even een kijkje in mijn wereld. De afgelopen periode had ik het allemaal uitgedacht voor mezelf. Was bezig met de strategie voor mijn bedrijf en had al mijn acties ingepland. Wist precies wanneer ik nieuwe trajecten zou gaan lanceren en ik was excited!! En toen, tja, shit happened. Mijn zoontje was op school in aanraking geweest met COVID besmette personen en hij testte vrij snel positief. En yep, niet lang daarna was ik aan de beurt. Hoewel ik echt dankbaar ben dat de klachten relatief mild waren, vergelijkbaar met een flinke griep, ging er een dikke vette streep door mijn planning en alles wat ik bedacht had voor de komende periode. En ik baalde, niet zo een beetje ook. Ik kon gewoon niet accepteren dat alles over hoop ging. Ik heb echt even in mijn eigen drama gezeten. En ook al wist ik verstandelijk vrij snel dat ik het moest loslaten en vooruit moest kijken, wilde ik toch echt nog even blijven mokken. Wat, eerlijk is eerlijk, mij onnodig veel energie en frustratie gekost heeft in een tijd dat ik al mijn energie nodig had.

En ook al ben ik inmiddels weer up and running en de oude, baal ik nog steeds. Maar ik wist ook dat ik moest schakelen. Het is wat het is. Deal with it. Dus, er mocht een nieuw plan komen. En dat is er inmiddels!! Nieuwe tijdslijnen, wat aanpassingen van ideeën en nieuwe invalshoeken (thuis met COVID leverde gek genoeg ook de nodige inspiratie op).

Doe jezelf een plezier, accepteer je situatie

De moeilijkheid in accepteren van je huidige situatie zit hem vaak in dat je simpelweg heel ontevreden bent op dit moment of omdat het verlangen naar die ene verandering zo groot is. Dus je wilt het helemaal niet accepteren, je wilt verandering! En toch kun je jezelf een groot plezier doen door je ideeën, negatieve gevoelens en oordelen over je huidige situatie los te laten en deze te accepteren. Je huidige situatie is namelijk niet goed, het is niet slecht. Het is zoals het is. Probeer er eens naar te kijken alsof je een foto van jezelf en je huidige situatie neemt. En wat er ook op de foto staat, het is wat het is. En tuurlijk, waarschijnlijk staan er op die foto zaken die je niet had verwacht, die je anders zou willen zien of waar je niet blij mee bent. Het wordt of is allemaal goed zichtbaar. En hiervoor geldt, er is geen goed of fout. Dit is waar jij nu staat.

Move on to happier places

En ik realiseer me dat logisch is om te blijven kijken naar wat niet goed is of naar wat het had kunnen zijn. Het oordelen over jezelf of over je situatie en de onvrede die het met zich meebrengt, roept zoveel emoties als spijt, verdriet, onmacht, boosheid, irritatie op die niet bijdragen aan het creëren van een gewenste toekomst. Daarbij horen juist emoties als spanning, enthousiasme, energie, blijheid. Op het moment dat je accepteert dat het is wat het is en de negatieve emoties probeert los te laten, ontstaat er direct enorm veel ruimte die je kunt invullen met gedachten en emoties die in positieve zin bijdragen.

 

En weet je, tegelijkertijd we’re only human. Dus baal, baal flink, schreeuw, wees gefrustreerd, maar schakel en accepteer je situatie zo snel als kan. En move on to happier places.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *