Ontwikkel

Handboek solliciteren en netwerken

Je bent er klaar voor. Tijd om in beweging te komen, tijd voor een nieuwe baan. Solliciteren, netwerken, het hoort er allemaal bij. En dan slaat de twijfel toe:

Hoe pak ik dit zo goed mogelijk aan? Ik weet niet of ik alle kennis heb? Kan ik het wel, solliciteren? Al die twijfel is niet nodig! Het Handboek Solliciteren en Netwerken geeft je alle informatie, tips en handvatten om je zo goed mogelijk voor te bereiden en de beste versie van jezelf te laten zien.

Handboek Solliciteren en Netwerken

Solliciteren is topsport

Solliciteren en netwerken. Het zijn onvermijdelijke stappen op weg naar een nieuwe baan. En dat kan soms voor stress en onzekerheid zorgen. En voor allerlei vragen:

Allemaal hele begrijpelijke en belangrijke vragen. En eerlijk is eerlijk, solliciteren is topsport. Je wilt en moet op je best voor de dag komen. Dat vraagt bewust en met aandacht bezig zijn.

Maar no worries! Je zorgen kun je makkelijk omzetten in vertrouwen. Het Handboek Solliciteren en Netwerken gaat je daarbij helpen.

In het handboek vind je de tips, uitleg en handvatten uit onze dagelijkse praktijk. Alle relevante kennis en ervaring is gebundeld om jou verder te helpen!

zet je zorgen om in vertrouwen

Go confidently in the direction of your dreams!
Henry David Thoreau

Wat staat er in het handboek?

Het handboek is een PDF-document van meer dan 40 pagina’s en bestaat uit 6 hoofdstukken met daarin de volgende informatie!

Vacatures

Je krijgt concrete tips om een goede analyse te maken van de vacature.

Curriculum Vitae

Je leert je CV aan te passen aan deze tijd. Je weet hoe je je persoonlijkheid, toegevoegde waarde, werk-, en opleidingservaring duidelijk naar voren laat komen. En we vertellen je waar je de beste templates kunt vinden. Extra bijlage: meerdere voorbeeld CV’s ter inspiratie.

Sollicitatiegesprek

Je krijgt alle tips en handvatten om je zo goed mogelijk voor te bereiden op een sollicitatiegesprek. Je vindt in het handboek uitleg over de door recruiters gebruikte STAR-methode, welke assessments je kunt verwachten, nieuwe manieren van solliciteren, hoe je je eigen vragen een plek geeft tijdens het gesprek, alles komt voorbij. Extra bijlage: overzicht met 29 voorbeeldvragen die je kunt gebruiken in de voorbereiding.

Inwinnen van informatie

Je wordt stap voor stap meegenomen op welke wijze je essentiële, maar niet altijd direct zichtbare informatie over het bedrijf of de vacature boven tafel krijgt. En dat niet alleen, je weet straks precies hoe dit in je voordeel te gebruiken tijdens je sollicitatieprocedure.

Motivatiebrief

De meest gemaakte fout in een motivatiebrief is dat vaak het meeste essentiële ontbreekt: een krachtige motivatie. In het handboek vind je een heldere uitleg hoe je een sterke en overtuigende motivatiebrief schrijft. Extra bijlage: voorbeelden van verschillende motivatiebrieven voor concrete ideeën over het opbouwen en invullen van je brief.

Netwerken

Het belangrijkste voorbereidende werk dat je kunt doen als je een nieuwe baan wilt is netwerken. Je leert waarom en natuurlijk hoe je dit aanpakt. De onderwerpen die voorbij komen zijn je netwerk in kaart brengen, hoe je tot een netwerkplan komt en de do’s en dont’s. Van hieruit kun je vol vertrouwen en met een plan je netwerk benaderen. Extra bijlage: template om bedrijven en netwerkcontacten in te vullen.

Bestel het handboek

Het handboek bevat het volgende:

Bestel het handboek voor slechts EUR 19,95 inclusief btw.

Handboek Solliciteren en Netwerken
Persoonlijke Coaching FAQ

FAQ

Het handboek is in pdf-vorm. Je ontvangt hem binnen een paar minuten na aanschaf via de mail. Je kunt direct beginnen met lezen en toepassen van alle informatie!

Het handboek kost EUR 19,95 inclusief btw.

Voor iedereen die al weet wat hij of zij wil, op zoek gaat naar een nieuwe baan en op het punt staat de arbeidsmarkt te benaderen. Je bent op zoek naar praktisch toepasbare tips en handvatten om zo goed mogelijk succesvol aan een baan te komen.

Mocht je andere vragen hebben waar je zo snel geen antwoord op kunt vinden, stuur dan een mailtje naar contact@leadingpotentials.nl.

Meer weten over
Leading Potentials?